Benefietvoorstelling Congo Square

Gepubliceerd op: 14 maart 2024 10:48

Congo Square voor het goede doel! Kom zaterdag 16 maart om 11 uur naar ZB Middelburg voor de benefietvoorstelling van Congo Square. In de voorstelling Congo Square vertelt een groep diverse jongeren over hoe de slavernij en de afschaffing daarvan nog steeds effect heeft op hun persoonlijke leven. Deze persoonlijke verhalen tonen ze in de vorm van theater, dans, muziek en/of spoken word – poëzie.

Reserveer kaarten voor Congo Square

Op initiatief van Karolina, een van de jongeren van Congo Square, staat dit optreden in het teken van het goede doel. De benefietvoorstelling zamelt geld in voor de LINDA.Foundation. LINDA.foundation wil meer begrip en vooral positieve actie creëren voor gezinnen met kinderen in Nederland die het financieel zwaar hebben.

Over initiatiefnemer Karolina

Mijn naam is Karolina Csavas, ik ben 18 jaar oud en ik kom uit Vlissingen. Vanaf 6 januari mocht ik mij officieel finalist van Miss beauty of zeeland noemen. Hiermee benik in het diepen gesprongen om mezelf meer te ontwikkelen op allerlei gebieden. Dit traject brengt veel met zich mee, je leert hoe je jezelf moet presenteren in het echt maar ook in de media.

Nog een ander mooi onderdeel van dit traject is dat Miss beauty ook graag iets terug wil geven. En daarom steunen wij de Linda Foundation, dit prachtige goed doel staat voor gezinnen met kinderen die leven in armoede. Ieder persoon zamelt geld in op zijn eigen manier, de een kiest ervoor om cupcakes te bakken en die te verkopen terwijl een ander een loterij organiseert. Ik wil graag geld ophalen op een manier die bij mij past, iets creatiefs en anders. Daarom heb ik besloten om een benefiet optreden te geven met de fantastische mensen van de voorstelling Congo Square. Wij zullen daarom zaterdag 16 maart om 11.00 uur in ZB Middelburg deze voorstelling nogmaals opvoeren maar dan geheel voor het goede doel.

Congo Square

Congo Square is een project van de Jeugdtheaterschool Zeeland, in het teken van 150 jaar afschaffing slavernij in de voormalige Nederlandse koloniën Suriname en de Nederlandse Antillen. Het initiatief van dit project komt van acteur en theatermaker Marcos Valster Da Costa Ferreira. Hij speelde al eerder een theatersolo over dit thema, waarmee hij ook langs Zeeuwse scholen tourde. Op dit moment speelt hij in ‘’KOSMOS’’ een coproductie van Het Laagland en Toneelgroep Maastricht. Marcos maakt graag theater voor en met jongeren. Bij die voorstellingen staan maatschappelijke thema’s centraal en werkt hij het liefst vanuit persoonlijke verhalen van jongeren en van zichzelf. Samen met choreograaf Jewel Jammah Riemens en een aantal jonge performers maakt hij deze bijzondere voorstelling.


In samenwerking met de Jeugdtheaterschool Zeeland, Podium t Beest, Kunstbende, ADB Zeeland en Keti Koti Zeeland. Mede mogelijk gemaakt door het VSBfonds en de Provincie Zeeland.

Reserveer kaarten voor Congo Square