Gouden Strop Thrillertour met Mathijs Deen en Jet van Vuuren in ZB Vlissingen

Gepubliceerd op: 3 september 2024 12:30

Op vrijdag 27 september 2024 van 19.30 tot 22.00 uur komt de Gouden Strop Thrillertour naar de ZB in Vlissingen. Een avond met interviews, lezersvragen en een signeersessie met Mathijs Deen, winnaar Gouden Strop 2024 met De Duiker, en Jet van Vuuren, bekend van Nieuw bloed. De schrijvers worden geïnterviewd door Hein van Kemenade. Locatie: ZB Vlissingen, Spuikomweg 7. Inloop is vanaf 19.00 uur. Kaarten: € 5,00 (bibliotheekleden € 2,50) alleen verkrijgbaar via dezb.nl

Gouden Strop
De NBD Biblion Gouden Strop is de prijs voor het beste (oorspronkelijk) Nederlandstalige spannende boek. De prijs is in 1986 in het leven geroepen door het Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs, en genoemd naar het gelijknamige boek van Joop van den Broek. Aan deze prijs is een geldprijs van 10.000 euro en een sculptuur verbonden.

Over Mathijs Deen
Mathijs Deen (1962) is een Nederlands auteur, radiomaker en voorlezer van luisterboeken. Hij publiceerde fictie, literaire (non-)fictie en thrillers. Deen studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Uitgeverij Passage gaf zijn eerste boeken uit. Vanaf 2011 Thomas Rap en in november 2020 tekende hij zijn eerste contract bij uitgeverij Alfabet.

Over Jet van Vuuren
Jet van Vuuren is het pseudoniem van de Nederlandse thrillerschrijfster Hennie de Groot (1956). De Groot, beeldend kunstenaar en boekhandelaar, debuteerde in 2011 als Jet van Vuuren met de thriller ‘Zomerdruk’. Daarvoor won zij tweemaal de verhalenwedstrijden van dagblad Trouw, waarvoor ze een masterclass van Kristien Hemmerechts kreeg. Van Vuuren gaf creatieve workshops en cursussen waarvan het boek ‘Nazomeren’ een direct resultaat was en waardoor ze verder ging met schrijven.

Reserveer je kaarten