Winnaars 2015

De winnaars zijn gekozen door een vakjury en door een jongerenjury. Zij kregen uit handen van de jury een VIP workshop bij FabLab Zeeland, aangeboden door ZB en een Bosatlas van de Energie, geschonken door Provincie Zeeland.

De winnaars van de Energy Battle 2015 Zeeland

De vakjury, bestaande uit J. Bongers, J. Vogel, R. Zweistra en T. van Mierlo, heeft gekozen voor de elevatorpitchpresentatie van een leerlingenteam van het Calvijn College Goes met de “Ecologische Boerderij” / klas 2: Matilda, Lennard, Stefan.

Citaat:
Voor de opdracht van Energie battle hebben wij veel naar bestaande ideeën gekeken en dat samengevoegd tot een geheel : The Farm of the Future. Deze boerderij wekt grotendeels zelf zijn energie op door zonnepanelen en een windmolen. De opgewekte energie word ook gebruikt om opgevangen regenwater te splitsen in waterstof en zuurstof, het waterstof kan gebruikt worden als brandstof en het zuurstof wordt vrijgelaten. Ook wordt er biogas opgevangen (methaan van koeienmest), dat kan verkocht of gebruikt worden in het huishouden voor de verwarming, koken en dergelijke. Zo wordt de natuur gebruikt om stroom en gas op te wekken op een groene manier.

 

De winnaars: Matilda, Lennart en Stefan met de presentatie over de ecologische boerderij: