Warmtepomp
In de aanloop naar aardgasvrij wonen en met de wisselende gasprijzen komt het verwarmen met een warmtepomp regelmatig voorbij in de berichtgeving. Het voornemen van de overheid om vanaf 2026 onder bepaalde voorwaarden een (hybride) warmtepomp verplicht te stellen, zorgt voor extra aandacht.
Wat is een warmtepomp?
Een warmtepomp is een alternatieve manier om warmte op te wekken. Door warmte uit de bodem, water of lucht te halen kan een woning of tapwater worden verwarmd.
Wanneer neem je een warmtepomp?
Woon je in Zeeland dan is de eerste stap om in de adressentool ‘Aardgasvrij wonen in Zeeland’ te kijken wat de ideeën van jouw gemeente zijn voor jouw straat of wijk. (via KNOP onderaan de pagina)
Hybride warmtepomp
Een hybride warmtepomp wordt gecombineerd met je cv-ketel. De hybyde warmtepomp gebruikt elektriciteit en maakt vaak gebruik van energie uit de buitenlucht. Het is daarom een energiezuinig apparaat. De warmtepomp zorgt voor een groot deel van de warmte in huis. De cv-ketel springt bij als het buiten erg koud is of je huis snel moet worden opgewarmd. De cv-ketel zorgt ook voor het warme water. Je kunt de warmtepomp aansluiten op de cv-ketel die je nu hebt, of tegelijk met een nieuwe ketel laten...
Volledig elektrische warmtepomp
Een all-electric warmtepomp haalt warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater en maakt hier bruikbare warmte voor het huis van.
Subsidie voor de warmtepomp
Je ontvangt in 2023 minimaal € 500 subsidie voor een warmtepomp, afhankelijk van het type warmtepomp dat je kiest.
Meet Up Warmtepomp - Zeeuwind en ZB
Op donderdag 25 mei 2023 hebben ZB en Zeeuwind een Meet Up rondom de warmtepomp georganiseerd. Heb je dit gemist of wil je de opname nog eens terugkijken? Dat kan.